Ontdek Hollands Venetie. Weekend met singles.

Binnenkort te boeken. Meld je alvast aan dan krijg je bericht!

Wieden weekend 16 - 18 augustus 2023

Wegens succes op herhaling! Net als de afgelopen 14 jaar gaan we weer naar Giethoorn! Heb jij ook zin in een weekend weg met gezellige groep singles, meest 50- en 60-plussers? Ontdek Nationaal Park de Wieden. Samen fietsen, varen en wandelen door waterrijk gebied. Varen door Giethoorn, pittoresk dorp, langs boerderijen en onder bruggetjes. Tevens bekijken Dahliareuezen op het corso in Sint-Jansklooster. 

v Relaxen, eten, drinken en gezelligheid in luxe groepsaccommodatie  vlakbij Giethoorn. 

v Fietsen, varen en wandelen door prachtige omgeving met meren (Wieden), weidse rietlanden en slootjes. Door historische dorpjes,  over grachten met typische hoge bruggetjes en langs riet gedekte boerderijen!

v Oog in oog met de dahliareuzen! Laat je overweldigen door grootse praalwagens, levendig theater en muzikaal vermaak op Bloemencorso Sint-Jansklooster!  

 

Programma

 

Vrijdag

v.a. 16.00 u ontvangst en borrelen 

ca. 18.30 u warme maaltijd. Voor wie wil 20.30 bezoek groots bloemencorso Sint-Jansklooster. Kleurrijke stoet van  bloemenwagens rijden in twee rondes door het centrum, ondersteund door muziek van top show- en marchingbands. Aansluitend gezellige avond in het huis met muziek en dansen of een spelletje.

 

Zaterdag 

Fietstocht (relaxed tempo, ca 40 km) door waterrijk gebied. Vanaf Giethoorn langs de Beulakerwiede en door Beltschutsloot, over bruggetjes langs het water naar Vollenhove of bezoekerscentrum Sint Jansklooster. Hier een  wandeling over laarzenpad (1 km) en nuttigen eigengemaakt lunchpakket Of een wandelingetje door Vollenhove met historische uitleg over een eeuw geschiedenis. Daarna verder naar het voormalige Zuiderzeestadje Blokzijl. We maken een wandelingetje door het historische centrum en pakken een terrasje aan de haven met oude schepen en huizen. Eventueel nog een wandeling over de stadswallen. Tevens is er een jaarmarkt rond de haven. Daarna terugfietsen naar het huis via het pontje bij Jonen. Gezellige avond met barbecue en muziek en dansen in het huis of een spelletje of keuvelen op  het terras. 

 

Zondag  

Ca. 10.30 Bezoek aan en rondvaart van een uur met uitleg door het pittoreske Giethoorn. Zo vroeg is het nog niet druk. We  varen over grachten, onder bruggetjes door, langs zgn. kameelboerderijen en over de Bovenwijde.

En maak een wandeling door Giethoorn over smalle paadjes langs de grachten en over de bruggetjes. Tip: bezoek Museum Giethoorn 't Olde Maathuus (dag. 11-17 u). De authentieke Gieterse boerderij, het vissershuisje en botenhuis geven een unieke indruk van het eenvoudige bestaan vroeger in dit waterrijke dorp. Evt. bezoek de Oude Aarde: collectie fossielen en edelstenen en pottenbakkerij  met Gieters Aardewerk. Diverse terrassen aan het water.

En/ of Giethoorn al gezien? Kies voor wandeling door de natuur bij Wanneperveen.

ca. 13.30 u Lunch in het huis.

ca. 15.00 u Einde en vertrek.    

  

Verblijf in luxe groepsaccommodatie in buitengebied vlakbij Giethoorn. Zit-eetruimte met open keuken en kamer met zitbanken en eettafels en een zonnig terras.  

De luxe slaapkamers zijn meest voorzien drie comfortabele gescheiden losse bedden en eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast drie kleine kamers met één stapel bed en gedeelde douche en toilet op de gang.. Je kunt kiezen voor een kamer alleen (zo lang de voorraad strekt) of een gedeelde kamer. Wil je je kamer delen? Geef op formulier aan met wie je op de kamer wilt. Indien je geen naam invult, dan delen wij je in met iemand van hetzelfde geslacht. En ken je (nog) niemand: geen probleem: er zijn altijd mensen net als jij die ook graag een kamer willen delen.

Nb. TIP. Boek op tijd voor een eigen kamer!

OV of carpoolen?  

Het huis is makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Je wordt namelijk door ons opgehaald bij halte .. bereikbaar met bus vanaf NS Steenwijk of Meppel. Geef graag aan op het boekingsformulier als je dit wilt, als carpoolen niet lukt.

Of carpoolen is ook mogelijk. Je vinkt op het boekingsformulier aan dat je wilt carpoolen en je ontvangt de maandag voor het weekend een carpoollijst met overzicht van deelnemers met en zonder auto, voornaam, woonplaats en telefoonnummer. Je kunt dan eventueel carpoolafspraken maken. Altijd iemand in de buurt of iemand die je ergens wil oppikken bij een station of bushalte!

 

Prijs?

-          1-persoonskamer  euro

-          Gedeelde kamer  euro

-          Budget kleine 1-p kamer met gedeelde toilet en douche   Euro

 

Wat is inclusief? 

- Deelname programma (zie hierboven)

- Enthousiaste begeleiding door Petra, oprichter en gastvrouw van Single Events

- 2 x overnachting & ontbijt, toeristenbelasting

- 2 x lunch/ pakket

- 1 x warme maaltijd, 1 x barbecue

- Onbeperkt koffie en thee in het huis

- Onbeperkt drank in het huis (fris, bier, wijn)

- Overtocht fietspontje Jonen.

- Ronvaart Giethoorn 1 uur incl. Kop koffie of thee en uitleg 

Nb. Dit arrangement is gebaseerd op zelfverzorging. Fijn als je af en toe mee helpt met tafel dekken of afruimen, koffie/ thee zetten.

 

Wat is exclusief?

- Boekingskosten.

- Kosten consumpties, toegangsprijzen etc. buiten het huis.

- Reiskosten, carpoolen is mogelijk.

- Reis- en annuleringsverzekering (evt. zelf regelen).

 

Bij te boeken

- Huur e-bike € 29 euro zaterdag/ toerfiets met versnellingen € 17 euro per dag. Nb wij raden een e-bike aan ivm de wind en afstand. (Of neem zelf je fiets of e-bike mee).

Optioneel

- Toegang Corso Vollenhove voorverkoop online € 12,50/ op dag zelf bij de ingang € 15. Zie www.corso-vollenhove.nl.

- Toegang Museum Giethoorn incl. audiotour € 6,50 / MJK gratis.

 

Boek nu jouw single weekend

Boekingsformulier volgt

Vul je gegevens in, vink aan welke kamer je wilt en betaal via het formulier. Daarna is je boeking definitief en is je plaats gereserveerd.

Uiterlijk de maandag voor het weekend ontvang je van ons een mail met nadere informatie, met carpool- en paklijst.  

 

Wie gaan er mee en contact leggen?

Op deze website kun je gratis een profiel aanmaken. Dit is een besloten deel van de site, alleen zichtbaar voor andere leden. Heb je een profiel klik dan op de knop > Aanmelden bij het weekend, dan sta je bij de deelnemers en kun je andere deelnemers zien (en zij jou). Tevens kun je dan onder de tap ‘Reacties’ een bericht plaatsen, vb. over carpoolen of vragen wie er al eerder komt, om samen de omgeving te verkennen.

En word je Full Member dan kun je ook nog privé berichten sturen via de site en bijvoorbeeld andere singles zoeken, om mee te daten of om te vragen of ze ook mee gaan met het weekend of een ander uitje. Ook kun je dan zelf uitjes plaatsen op de site!

Daarnaast kun je dan na afloop van het weekend een bericht sturen naar deelnemers om bijvoorbeeld nog eens af te spreken.

Voordeel van een profiel: communiceren via de site en dat zonder je privé gegevens uit te wisselen. Lekker veilig dus!  

 

Meer info en vragen mailto:[email protected]

 

En leuk je te ontmoeten! We gaan er een gezellig weekend van maken samen. Graag tot dan!

Groetjes Petra 

 

Lees minder

Aanmelden
PS Ticket kopen/ boeken? Klik op +Aanmelden
Ja, leuk ik deel dit!
  • Foto’s
  • Reacties

Log in om de foto's te bekijken


Log in om reacties te plaatsen/lezen

  • Uitgelicht
  • Bekeken
Activiteiten in de buurt
Zondag 24 december 2023
Kerst weekend Veluwe met singles
Adv.
Kerst weekend Veluwe met singles 24 dec Elspeet, 40+, 50+, 60+ Bekijken > 28 1 reacties
Zaterdag 2 december 2023
Swingnight Duiven Dance-classics, 80's, 90's en top 100 Swingnight Duiven Dance-classics, 80's, 90's en top 100 2 dec Duiven, 40+, 50+, 60+ Bekijken > 2/30 3 reacties
Zondag 31 december 2023
Oud & Nieuw XL Singleparty Wageningen.
Adv.
Oud & Nieuw XL Singleparty Wageningen. 31 dec Wageningen, 50+, 60+ Bekijken > 131/350 5 reacties
Vrijdag 16 augustus 2024
Ontdek Hollands Venetie. Weekend met singles. Ontdek Hollands Venetie. Weekend met singles. 16 aug Giethoorn, 50+, 60+ Bekijken > 2 0 reacties
Maandag 1 januari 2024
Nieuwjaarsdag Wandelcafe Wageningen met singles. Nieuwjaarsdag Wandelcafe Wageningen met singles. 1 jan Wageningen, 50+, 60+ Bekijken > 8 0 reacties
Maandag 25 december 2023
Kerst wandelcafe en lunch Veluwe met singles Kerst wandelcafe en lunch Veluwe met singles 25 dec Elspeet, 50+, 60+ Bekijken > 5 0 reacties
Kerst diner & feest / 1 nacht Veluwe met singles.
Adv.
Kerst diner & feest / 1 nacht Veluwe met singles. 25 dec Elspeet, 50+, 60+ Bekijken > 10 0 reacties
Zaterdag 16 december 2023
Undercoversessies: ABBA in Gouda Undercoversessies: ABBA in Gouda 16 dec Gouda, 40+, 50+, 60+ Bekijken > 3/10 0 reacties
Zondag 17 december 2023
Wandelen strand en duinen  Scheveningen Wandelen strand en duinen Scheveningen 17 dec Den Haag, 40+, 50+, 60+ Bekijken > 3/15 2 reacties
Vrijdag 17 mei 2024
Pinksteren op de Veluwe. Weekend met singles Pinksteren op de Veluwe. Weekend met singles 17 mei Nijkerk, 50+, 60+, 70+ Bekijken > 2 0 reacties
Onlangs bekeken
Zaterdag 14 oktober 2023 Zondag 4 november 2018 Zaterdag 31 december 2022