Hollands Venetië. Zomerweekend met singles.

Hollands Venetië. Zomerweekend met singles.
 1. 16 augustus 2024 16:00 - 18 augustus 2024 15:00
 2. Bekend na opgave
 3. Volgt.., Xxxx
 4. Giethoorn, Overijssel
 5. Na boeking ontvang je de maandag voor het event bericht met
 6. Single Events uitjes, Singleweekenden, Singlevakanties
 7. 50+, 60+
 8. Minimaal 7

KLIK HIER voor alle informatie over Zomerweekend Giethoorn & Wieden met Single Events en reserveer direct jouw plek!

Giethoorn & Wieden weekend 16-18 augustus 2024

Wegens succes op herhaling! Net als de afgelopen 14 jaar gaan we weer naar Hollands Venetië! Heb jij ook zin in een weekend weg met gezellige groep? Ontdek Nationaal Park de Wieden. Samen fietsen, varen en wandelen door waterrijk gebied. Varen door Giethoorn, pittoresk dorp, langs boerderijen en onder bruggetjes. Tevens bezoek aan de historische stadjes Blokzijl en Vollenhove en bekijken Dahliareuzen op het corso in Sint-Jansklooster! 

v Relaxen, eten, drinken en gezelligheid in luxe groeps accommodatie vlakbij Giethoorn. 

v Volledig verzorgd weekend weg met zo'n 15 a 20 singles, meest 50- en 60-plus.

v Fietsen, varen en wandelen door prachtige omgeving met meren (Wieden), weidse rietlanden en slootjes. Bezoek aan voormalige Zuiderzeestadjes en historische dorpjes met grachten met typische hoge bruggetjes en riet gedekte boerderijen!

v Oog in oog met de dahliareuzen! Laat je overweldigen door grootse praalwagens, levendig theater en muzikaal vermaak op het Bloemencorso in Sint-Jansklooster!  

 

Programma

 

Vrijdag

v.a. 16.00 u Ontvangst door gastvrouw Petra en borrelen 

ca. 18.30 u Genieten van een warme maaltijd. 

20.30 u Bezoek aan groots bloemencorso in Sint-Jansklooster. Een kleurrijke stoet van  zo’n 15 huizenhoge praalwagens versierd met bloemen rijden in twee rondes door het centrum, ondersteund door muziek, theater en top show- en marchingbands. Aansluitend gezellige avond in het huis of op het terras met muziek en dansen of een spelletje.

 

Zaterdag 

Fietstocht (relaxed tempo, ca 40 km) door waterrijk gebied. Langs weilanden en rietkragen, via het pontje bij Jonen fietsen we naar naar het voormalige Zuiderzeestadje Blokzijl. We maken een wandelingetje door het historische centrum en pakken een terrasje aan de haven met oude schepen en koopmanswoningen. Eventueel nog een wandeling over de stadswallen. Tevens is er een jaarmarkt rond de haven. Daarna zetten we over en langs de oude Zuiderzeedijk koers naar Vollenhove. Aan de haven met oude vissersboten nuttigen we ons eigengemaakt lunchpakket. We maken een kleine wandeling en luisteren naar verhalen over het verleden van dit oude, vroeger  voorname, stadje. Daarna fietsen we terug. Langs het water en over bruggetjes door Beltschutsloot en langs de Beulakerwiede gaat het terug naar Giethoorn. 

's Avonds wordt er gezellig gebarbecued op het terras en daarna zien we wel, met muziek of een spelletje. Het belooft een mooie dag te worden, vol gezelligheid en nieuwe ontdekkingen!

 

Zondag  

Ca. 10.30 Voor wie wil beginnen we met een rondvaart door het pittoreske Giethoorn. We luisteren naar de bijzondere historische verhalen over dit pittoreske waterdorp. Zo vroeg is het nog niet druk. We varen over grachten, onder bruggetjes door, langs  kameelboerderijen en over de Bovenwijde. Of je kunt ook zelf met een groepje een fluisterbootje huren.

Maak een wandelingetje door Giethoorn over smalle paadjes langs de grachten en over de bruggetjes. Bezoek de Oude Aarde met een collectie fossielen en edelstenen en pottenbakkerij met Gieters Aardewerk. Of geniet vanaf een van de terrassen aan het water

En/of heb je Giethoorn al gezien? Kies dan voor een wandeling over het Bodelaekepad. Ongeveer 6 km door de Beulakerpolder, een natuurgebied met rietland en ruigte, laagveenmoeras en open water met bijzondere vogels en een uitkijktoren (neem je verrekijker mee). Start vanaf ons eigen huis.

Rond 14.00 uur genieten we van een lunch in het huis. 

Omstreeks 15.00 uur komt er een einde aan deze mooie dag en is het tijd voor vertrek.

  

Verblijf in luxe groepsaccommodatie   

Welkom in onze luxueuze groepsaccommodatie gelegen aan de rand van Giethoorn, in het buitengebied, aan het vaarwater.

Hier vind je een zeer ruime zit-eetruimte met een zeer luxe ruime open keuken en een kamer met zitbanken en eethoek. Bij zonnig weer is het genieten op het grote terras. Er zijn ligstoelen en er is een ligweide, een volleybalveld, speelveld en ruime parkeergelegenheid. Er zijn buitenspellen en er is een  recreatieruimte (tafelvoetbal, tafeltennis). 


De slaapkamers 

De luxe slaapkamers zijn uitgerust met twee (7 st.), drie (1 x) of vier (1x) of vijf (1 x) comfortabele losse bedden. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Daarnaast drie kleine kamers met één stapel bed die samen een douche en toilet  delen op de gang (= 'budget'- 1p kamer).

Kamer delen?

Je kunt (op het boekingsformulier) kiezen voor een eigen kamer of voor een gedeelde kamer. Bij een gedeelde kamer delen we je in met een of meer andere deelnemers van het zelfde geslacht. En ken je (nog) niemand: geen probleem. Er zijn altijd mensen net als jij die ook graag een kamer willen delen.

Nb. Boek wel op tijd voor een één persoonsgebruik kamer, deze zijn meestal snel vol!

 

OV of carpoolen?  

Carpoolen lukt vrijwel altijd. Bovendien is het gezellig, het kost (meestal) minder tijd dan met het OV en je komt samen binnen in plaats van alleen. 

Hoe werkt het?  Je vinkt op het boekingsformulier aan dat je wilt carpoolen en je ontvangt de maandag voor het weekend een lijst met deelnemers die willen carpoolen (voornaam, woonplaats en telefoonnummer). Je kunt dan iemand bellen en carpoolafspraken maken. Altijd iemand in de buurt of iemand die je ergens wil oppikken bij een station of bushalte!

En lukt carpoolen niet? De locatie is ook bereikbaar per openbaar vervoer. Op circa 900 m (circa 12 min lopen of wij halen je op) bushalte Giethoorn, Dominee Hylkemaweg, bereikbaar met de bus vanaf NS Steenwijk, NS Meppel of NS Zwolle. Geef dit per mail tot een dag van te voren door als je hier wilt worden opgehaald. 

 

Prijs arrangement?

-          1-persoonsgebruik kamer met eigen badkamer 449 euro

-          Gedeelde kamer met eigen badkamer 369 euro

-          Kleine 1-persoonsgebruik kamer met toilet en douche op de gang 409 euro

 

Wat is inclusief? 

- Deelname geheel verzorgd programma (zie hierboven).

- Enthousiaste begeleiding alle activiteiten door Petra, oprichter en gastvrouw van Single Events.

- 2 x overnachting & ontbijt, toeristenbelasting, lakenpakket.

- 2 x lunch/ pakket.

- 1 x warme maaltijd, 1 x barbecue.

- Onbeperkt koffie en thee in het huis.

- Onbeperkt drank in het huis (fris, bier, wijn).

- Overtocht fietspontje Jonen.

Nb. Dit arrangement is gebaseerd op zelfverzorging. Fijn als je af en toe mee helpt met tafel dekken of afruimen, koffie/ thee zetten.

 

Wat is exclusief?

- Boekingskosten 20 euro.

- Kosten consumpties, toegangsprijzen etc. buiten het huis.

- Reiskosten, carpoolen lukt vrijwel altijd.

- Reis- en annuleringsverzekering (evt. zelf afsluiten).

 

Bij te boeken

(Via het boekingsformulier)

Huur e-bike 30 euro of toerfiets met versnellingen 18 euro per dag (incl. afleveren en afhalen fietsen op locatie). Of neem zelf je fiets of e-bike mee.

Nb. Wij raden een e-bike aan i.v.m. de wind die hier toch altijd is en te fietsen afstand. 


Optioneel

Hieronder een indicatie van prijzen van eventuele extra activiteiten die mogelijk zijn. 

- Toegang Corso Sint-Jansklooster voorverkoop online ca. € 12,50/ op dag zelf bij de ingang ca. € 15. Zie www.corsoklooster.nl.

- Toegang Museum Giethoorn inclusief audiotour € 6,50 / MJK gratis.

- Rondvaart Giethoorn inclusief koffie of thee circa € 10 of fluisterboot delen met groepje circa € 8.

Tips aankomst/ vertrek dag

- Bezoek Museum Giethoorn 't Olde Maathuus (dag. 11-17 u). De authentieke Gieterse boerderij, het vissershuisje en botenhuis geven een unieke indruk van het eenvoudige bestaan vroeger in dit waterrijke dorp. 

- Bezoek het leuke stadje Steenwijk of het historische centrum van Meppel.


Boek nu jouw single weekend

Boek hier jouw weekend Hollands Venetië 16 – 18 augustus 2024 met Single EventsVul je gegevens in, vink aan welke kamer je wilt en betaal via het formulier. Daarna is je boeking definitief en is je plaats gereserveerd.

Uiterlijk de maandag voor het weekend ontvang je van ons een mail met nadere informatie, met carpool- en paklijst.  


Aanmelden op de site

En meld je aan op de site bij dit weekend via de knop hieronder. Dit kan met een gratis profiel. Dan kun je tevens andere deelnemers zien en kun je eventueel al contact leggen.

Nb. Niet alle deelnemers hebben zich hier aangemeld, dus het aantal boekingen is vaak (veel) hoger dan het aantal aanmeldingen hier. 

 

Wie gaan er mee en contact leggen?

Op deze website kun je gratis een profiel aanmaken. Dit is een besloten deel van de site, alleen zichtbaar voor andere leden. Heb je een profiel klik dan op de knop > Aanmelden bij het weekend, dan sta je bij de deelnemers en kun je andere deelnemers zien (en zij jou). Tevens kun je dan onder de tap ‘Reacties’ een bericht plaatsen, vb. over carpoolen of vragen wie er al eerder komt, om samen de omgeving te verkennen.

En word je Full Member dan kun je ook nog privé berichten sturen via de site en bijvoorbeeld andere singles zoeken, om mee te daten of om te vragen of ze ook mee gaan met het weekend of een ander uitje. Ook kun je dan zelf uitjes plaatsen op de site!

Daarnaast kun je dan na afloop van het weekend een bericht sturen naar deelnemers om bijvoorbeeld nog eens af te spreken.

Voordeel van een profiel: communiceren via de site en dat zonder je privé gegevens uit te wisselen. Lekker veilig dus!  

 

Meer info en vragen mailto:[email protected]

 

En leuk je dan te ontvangen! We gaan er een gezellig weekend van maken samen. Graag tot dan!

Groetjes Petra 

 

Nb. De reis- en annuleringsvoorwaarden van Single Events zijn van toepassing.

Lees minder

Aanmelden
PS Ticket kopen/ boeken? Klik op +Aanmelden
Ja, leuk ik deel dit!
 • Foto’s
 • Reacties

Log in om de foto's te bekijken


Log in om reacties te plaatsen/lezen

 • Uitgelicht
 • Bekeken
Activiteiten in de buurt
Vrijdag 16 augustus 2024
Hollands Venetië. Zomerweekend met singles. Hollands Venetië. Zomerweekend met singles. 16 aug Giethoorn, 50+, 60+ Bekijken > 10 0 reacties
Vrijdag 17 mei 2024
Pinksteren op de Veluwe, Nijkerk. Singlesweekend.
Adv.
Pinksteren op de Veluwe, Nijkerk. Singlesweekend. 17 mei Nijkerk, 50+, 60+, 70+ Bekijken > 15/40 0 reacties
Vrijdag 11 oktober 2024
Italiaanse sferen in West-Brabant. Weekend singles. Italiaanse sferen in West-Brabant. Weekend singles. 11 okt Hoeven, 50+, 60+ Bekijken > 4 0 reacties
Zondag 19 mei 2024
Eerste Pinksterdag wandelcafe en lunch Nijkerk Eerste Pinksterdag wandelcafe en lunch Nijkerk 19 mei Nijkerk, 50+, 60+ Bekijken > 3 0 reacties
Vrijdag 12 juli 2024
Zomerweekend Brabant Het Land van de Peel Zomerweekend Brabant Het Land van de Peel 12 jul Handel, 50+, 60+ Bekijken > 5/18 0 reacties
Zaterdag 20 april 2024
Lentekriebels Singlesfeest in Wageningen.
Adv.
Lentekriebels Singlesfeest in Wageningen. 20 apr Wageningen, 50+, 60+ Bekijken > 37 1 reacties
Zaterdag 6 juli 2024
Undercover Festival Gouda Undercover Festival Gouda 6 jul Gouda, 40+, 50+, 60+ Bekijken > 2/10 0 reacties
Zondag 21 april 2024
Lente wandelcafe Renkums Beekdal Wageningen.
Adv.
Lente wandelcafe Renkums Beekdal Wageningen. 21 apr Wageningen, 50+, 60+ Bekijken > 4 0 reacties
Midzomer singlesfeest en barbecue. Midzomer singlesfeest en barbecue. 6 jul Wageningen, 50+, 60+ Bekijken > 7 0 reacties
Zondag 7 juli 2024
Zomers wandelcafe Renkums Beekdal Wageningen. Zomers wandelcafe Renkums Beekdal Wageningen. 7 jul Wageningen, 50+, 60+ Bekijken > 3 0 reacties
Onlangs bekeken
Vrijdag 16 augustus 2024 Maandag 6 november 2017