Hoi, ik ben Petra. In juni 2009 heb ik Single Events opgericht. 

Hoe ontstond Single Events?

Omdat ik zelf single was en nieuwe mensen wilde leren kennen, organiseerde ik in juni 2009 een borrelavond voor singles 35+ in Arnhem. Dit was met zo'n vijftig single bezoekers direct al een groot succes. Ik zocht een werk en had de smaak te pakken, dus ik ging wekelijks borrels en wandelingen organiseren voor alleenstaanden in Arnhem en in andere steden. Het enthousiasme onder de bezoekers was groot en al snel kwamen daar weekendjes weg bij voor singles met Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Pinksteren en zeilweekenden met Hemelvaart.

Het eerste singlesfeest

Een jaar later, juni 2010, bestond SE (zoals het inmiddels door velen wordt genoemd) 1 jaar en om dit te vieren organiseerde ik de eerste singlesparty in Arnhem. Ook dit was een groot succes, met zo'n 120 bezoekers. Ook dit ging ik uitbreiden in de rest van het land en zo onstonden in vele steden onze druk bezochte Singleparty's. Inmiddels zijn de aantallen op de meeste feesten wat afgenomen maar nog steeds bezoeken elk weekend vele singles onze altijd knusse singleparty's en wandelingen. Ook zijn daar sinds een paar jaar bijgekomen 4 x per jaar de XL-feesten, met diner overnachting en wandeling, bezocht door vele singles uit het hele land. Zo maak ik vele singles blij, maar ook mezelf. Uiteindelijk heb met Single Events mijn eigen baan gecreeerd.

 

Vriendschappen en relaties

Ook was de vorige (Ning)website Single Events vanaf de start een feit. Tot op de dag van vandaag (mei 2018) maakten zo'n 16.000 singles 40'ers, 50'ers en 60'ers gratis een profiel aan. Via de site leggen zij contact met elkaar en zij organiseren ledenuitjes. En zij komen naar de Single Events wandelingen, feesten en weekendjes. Gezelligheid en nieuwe mensen ontmoeten, een leuke middag of avond samen beleven, daar gaat het om! En ja, er ontstaan ook vriendschappen, liefdes en relaties, uitgaangs- en wandelgroepjes. Al deze leden zijn nu overgezet naar deze nieuwe site.

 

2018: Nieuwe website voor Leden en uitjes

Nu, in mei 2018, negen jaar later, is Single Events nog steeds springlevend. Met nu dan eindelijk de nieuwe site! Veel later opgeleverd dan gepland, door tegenslagen en de enorme hoeveelheid werk die het ontwerpen, inrichten en inregelen van zo'n website, door zijn vele mogelijkheden, met zicht meebracht. Totaal onderschat, door iedereen. Maar hij is mooier en functioneler geworden dan ik ooit had durven dromen!

Gelukkig worden

Leden en ledenuitjes, op de oude website een ondergeschoven kindje, maar op deze website draait het hier om! Dus mogelijkheden voor leden om zelf  makkelijk en laagdrempelig ledenuitjes te organiseren, hiervoor aan te melden, en contact te leggen. Maar ook: makkelijk andere single leden zoeken en uitnodigen voor uitjes en elkaar ontmoeten, in real life, in relaxte sfeer. Want van gelijkgestemden ontmoeten en samen leuke dingen doen, daar worden we gelukkig van, zo blijkt uit onderzoek! En tja, wie wil dat nou niet?Waar wacht jij nog op?

Start direct met leuke uitstapjes en singles ontmoeten:

Maak hier je account aan.

 

Lees interviews met Petra: 

- "Single maar niet alleen."Over het ontstaan en ervaringen Single Events (in tijdschrift Mijn Geheim, aug. 2013).

- "Offline singles ontmoeten in Arnhem en daarbuiten" ( in 'Eigen Bedrijf' KvK feb. 2012) 

- "Petra houdt haar eigen Single Café ten doop" (in Gelderlander, juni 2009).

 

Nog meer aanraders:

Ervaringen deelnemers

Wat is Single Events

Welke activiteiten organiseert Single Events

SE in de Media

Voordelen als lid van SE